Graf Road Somerville

Graf Road Somerville

Concept Stage

Somerville Retirement Village Community Centre

Although not progressing further than the concept stage of development, the Somerville Retirement Village Community Centre was being designed to create a facility to promote sense of community and offer additional amenity and activities to residents and visitors of both the approved retirement village and adjoining Somercare Nursing Home.

Careful consideration has been given to ensure a seamless integration of the new area with the existing heritage listed homestead on site, with inspiration drawn from the antique brickwork to create tessellated screening on the second level of the new development.

The open plan facility features floor to ceiling windows to allow for natural lighting to filter through to the new communal dining areas, bar and lounge, theatre, arts and crafts area and gymnasium, all to promote the development of the community.

Exterior View

Exterior View

Careful consideration has been given to ensure a seamless integration of the new area with the existing heritage listed homestead.

Exterior View

Exterior View

Exterior View

Exterior View